Alennukset kurssimaksuista

Opetusministeriö on myöntänyt kansalaisopistoille opintosetelityyppistä avustusta, jolla voidaan alentaa tiettyjen kohderyhmien opiskelumaksuja. Äänekosken kansalaisopiston opintoseteliavustukset on kohdistettu eläkkeellä oleville, maahanmuuttajille ja työttömille.

Eläkeläiset:

  • Eläkeläisalennus( -10€) on kohdistettu suoraan tiettyjen kurssien kurssimaksuihin. Kurssin kohdalla on merkintä OPINTOSETELIAVUSTUS.
  • Näille kursseille on ilmoitettu kaksi hintaa: alennettu hinta eläkeläisille ja normaali kurssin hinta.
  • Huom! Yksi alennuskurssi / eläkeläinen.
  • Eläkeläisalennuksen varmistamiseksi opiston henkilökunnalla on oikeus tarvittaessa pyytää esittämään eläkekortti.

Työttömät:

Työtön voi saada 30 euron alennuksen miltä tahansa kansalaisopiston kurssilta. Alennuksia on varattu 70 kpl/lukuvuosi.

  • Ilmoittaudu Koskelan asiakasneuvontaan (soittamalla tai paikanpäällä).
  • Asiakasneuvonta tekee ilmoittautumisen toivotulle kurssille ja antaa kurssin maksutiedot ja ohjeet.
  • Yksi alennuskurssi / työtön.
  • Opistolla on oikeus tarkistaa työttömyys.

Maahanmuuttajat:

  • Maahanmuuttajille suunnatun opetuksen yhteydessä on ilmoitettu valmiiksi alennetut hinnat.

KIPINÄ -ETU: Äänekosken kansalaisopisto tarjoaa tänä syksynä Kipinä-edun. Joillekin kansalaisopiston kursseille jää vapaita opiskelijapaikkoja, joita voidaan nyt Kipinä-edun myötä tarjota maksutta toimeentulotuen piirissä oleville. Vapaita kurssi-paikkoja voi tiedustella asiakasneuvonnasta p.040 115 360, aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Asiakasneuvonnasta ohjataan tarvittaessa ottamaan yhteyttä ainealueen suunnittelijaopettajaan, joka kertoo sopivista kursseista, aikataulusta ja mahdollisista lisäkustannuksista.

Maksuttomuus koskee Äänekoskella järjestettäviä lukukauden kestäviä kursseja muun muassa liikunnassa, tanssissa, kielissä, musiikissa, kuvataiteissa ja kädentaidoissa. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua (mahdolliset kurssilla tarvittavat materiaalit on maksettava  itse). Toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti tulee olla mukana ilmoittautuessa. Edun piirissä oleville kursseille voi mennä mukaan heti, myös kesken syyslukukauden. Lisätietoja antaa kansalaisopiston rehtori Paula Nieminen-Lehto, p.040 7473541.