Keski-Suomen Opisto

 

 

 

 

 

Tervetuloa Koskelan Keski-Suomen Opistolle Äänekoskelle! Koskelan Setlementti jatkaa Keski-Suomen Opiston vapaata sivistystyötä uudella ja uudistavalla otteella. Opisto löytyy nyt Suolahden sijaan Äänekosken keskustan tuntumasta. Tarjoamme urbaanin ja vireän toimintaympäristön Opiston kurssi- ja koulutustoimintaan.

Äänekoski on kasvava ja kehittyvä, hyvien kulkuyhteyksien varrella oleva n. 20 000 asukkaan teollisuuskaupunki 40km Jyväskylästä pohjoiseen. Tällä hetkellä lähin rautatieasema on Jyväskylässä, mutta busseilla pääsee aina perille saakka. Lentokenttä sijaitsee 20min ajomatkan päässä.

~~~~~~~~

TAUSTAA                            

Opetus- ja kulttuuriministeri myönsi Koskelalle Keski-Suomen Opiston ylläpitoluvan, mikä tarkoittaa kansanopistotoiminnan siirtymistä Äänekoskelle vuoden 2018 alusta alkaen.

Koskela haki ylläpitolupaa Keski-Suomen kansanopiston kannatusyhdistyksen aloitteesta, sillä perinteet ja opintomahdollisuudet haluttiin säilyttää paikkakunnalla. Kahden pitkäaikaisen toimijan yhdistäminen oli hyvin luonnollinen, vaikkakin suuri päätös.

Aiemmin Keski-Suomen Opiston ammatillinen koulutus siirtyi POKEn alaisuuteen syksyllä 2017. Nyt Koskelan ja Keski-Suomen Opiston voimien yhdistäminen tuo ennestään lisää mahdollisuuksia ja uusia resursseja erilaisten koulutusmuotojen järjestämiseen Äänekoskella. Keski-Suomen Opiston kiinteistöt eivät kuitenkaan siirry Koskelan hallintaan vaan kansanopiston toiminta järjestetään Koskelan tiloissa Rautatienkadulla. 

Koskelan alaisuudessa toimivan Keski-Suomen Opiston kansanopistotoiminnan ensimmäiset koulutukset alkavat kesällä 2018.

Onko sinulla ehdotuksia, millaista koulutusta kansanopisto voisi järjestää? Ammattiin liittyvää lisäkoulutusta? Harrastukseen liittyvää intensiivikoulutusta? Muuta, mitä? Nyt on mahtava mahdollisuus vaikuttaa, kerro se meille oheisen idealomakkeen kautta!

 

 

Kansanopiston idealaatikko

Kansanopiston tarjoaman koulutuksen ideointia. Kansanopistot tarjoavat laajempia ja syvempiä kokonaisuuksia kuin perinteiset kansalaisopiston kurssit.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.