Lasten ja nuorten kerhot 2018-2019

BÄNDIKERHOT NUORILLE 

Haluatko soittaa bändissä? Tule Koskelaan! Nuorten/ lasten bändikerho on tarkoitettu kaikille bändisoitosta kiinnostuneille. Bändikerhoon voi tulla, olet sitten vasta aloittelemassa tai ehtinyt jo opiskella jotain soitinta aiemmin.

Ensimmäisellä kerralla katsomme ketä paikalle saapuu ja millaisia bändejä joukosta voisi syntyä. Ohjaajan kanssa sovitaan harjoitteluajat. Tule rohkeasti, ota myös kaverisi mukaan. Yli 10 vuotiaille lapsille ja nuorille. Ensimmäisellä kerralla kokoonnutaan kaikki klo 16-17 ja suunnitellaan harjoitusajat.

Ohjaaja: Teppo Seppänen

 

KANTAPÄÄN KAUTTA – kudotaan sukat

Kerho tarkoitettu niin nuorille (12-17 vuotiaat) kuin aikuisillekin, joille kantapää sukassa on mysteeri. Kutomisen perustaidot tulee olla hallussa. Mukaan tarvitsen sukkapuikot ja lankaa. 

Ohjaaja: Leila Muli 

 

KIDDIEJAM®

KIddieJam tarjoaa lapsille kurkistuksen eri tanssilajien maailmaan. Tuokio tarjoaa pienelle tanssijan aluille maistiaisia showtanssin, baletin, kansantanssin, streetlajien ja paritanssin perusteista, luovuutta ja leikkiä unohtamatta! KiddieJam kehittää lapsen tanssillisia perustaitoja ja tarjoaa riemua ja onnistumisen kokemuksia jokaiselle tunnilla. KiddiJam on jammailua lsten ehdoilla!

Ohjaaja: Maija Voutila

 

KUNINGAS HERODES OLEN MINÄ! – TIERNAPOJAT – 

Tiernapojat eli tähtipojat on vanha suomalainen jouluperinne ja tunnettu etenkin Pohjois-Pohjanmaalla. Tiernapojat on 4 henkilön musiikillinen joulunäytelmä, joka perustuu Matteuksen evankeliumiin ja sen laulut perustuvat vanhoihin kansanlauluihin. Osallistujilta toivotaan esiintymisrohkeutta, lauluintoa ja nuottikorvaa. Mikäli et koe laulamista ja näyttelemistä omaksi jutuksesi, mutta olet taitava käsistäsi, mukaan mahtuu muutama rekvisiitta-roope. Valmistamme itse näytelmässä tarvittavat asut ja rekvisiitan. Mahdollisuuksien mukaan esiinnymme joulukuussa. Mukaan voivat tulla niin tytöt kuin pojat!

Ohjaaja: Susanna Tuhkala

 

KÄDENTAITOKERHOT Äänekoski ja Suolahti

Askartelua, käsitöitä, tuunausta ja jopa leivontaa. Tehdään erilaisia asioita käsillä. Ryhmään mahtuu 12 lasta. Kurssimaksu sisäältää tarvikemaksun. 

Ohjaaja: Leila Muli

 

LASTEN JUMPPA

Hauskaa, kehittävää ja monipuolista lasten liikuntaa 4-6 vuotiaille. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa. 

Ohjaaja: Heli Siekkinen

 

MAGNA JA SARJAKUVAPIIRTÄMISEN KERHO 

Kurssilla tutustutaan sekä länsimaalaiseen että japanilaiseen sarjakuvaan eli mangaan. Opettelemme piirtämään eri tekniikoilla omia hahmoja ja tarinoita, ja tutustumme myös tarinankerrontaan. Mukaan tarvitaan A3-piirustuslehtiö, lyijykynä, kumi, 30cm viivoitin ja musta ohut tussi.

Ohjaaja: Daniela Ferretti

 

MUKSUMUSKARI 0-2v.

Yhdessäolo ja musisoinnin iloa laulaen, soittaen, leikkien ja liikkuen. Ryhmään mahtuu 12 lasta + aikuiset (vanhempi, mummi, ukki taikka kummi). Sisaralennus 10e.

Ohjaaja: Merja Kopare-Närhi

MUKSUMUSKARI 3-6v. 

Yhdessä oloa ja musisoinnin iloa laulaen, soittaen, leikkien ja liikkuen.Mukaan mahtuu 12 lasta (ilman vanhempaa), sisarusalennus 10€. Ilmoittautuminen tehdään lapsen nimellä

Ohjaaja: Merja Kopare-Närhi

 

MUSIIKKIA TIETOKONEELLA

Opiskellaan musiikin tekemistä tietokoneella (ohjelmointi, äänittäminen ja miksaaminen). Aloittelijoille ja jo pidemmälle ehtineille. Yli 10 vuotiaille.

Ohjaaja: Teppo Seppänen

 

PARKOUR intensiivikurssi 6 x, kaksi ryhmää: 6-10 ja 11-> vuotiaat

Tutustutaan ja harjoitellaan lajin alkeita,Koskelan lähiympäristössä. Parkour kehittää yleiskuntoa, lihaskesktävyyttä ja sitkeyttä sekä vahvistaa luustoa. Monipuolisen akrobaattisuutensa vuoksi laji kehittää erityisesti myös koordinaatiokykyä ja muuta kehonhallintaa. Lapsen mukana voi myös aikuinen tulla tutustumaan lajiin!

Ohjaaja: Hannu Rouvinen

 

PAMPULAT -kansantanssiryhmä 6-8 vuotiaille

Lasten tanssiryhmä, joka ammentaa liikekielensä luovan lastentanssin lisäksi suomalaisesta kansantanssista. Ryhmässä opetellaan tanssin perusaskelia, kansantanssin perusaskelikkoja, yhdessä toimimista, tilan ja oman kehon hahmotusta, paritanssien alkeita luovien harjoitteiden avulla. Vuoden aikana harjoitellaan ohjelmakokonaisuus, jota pyritään esittämään mahdollisuuksien mukaan.

Ohjaaja: Katariina Hiukka

 

PERHELIIKUNTA

Koko perheen hauska ja helppo liikuntatuokio. Kurssimaksulla aikuinen+ 2-5 vuotias lapsi. Sisarus puolikkaalla kurssimaksulla mukaan. Tervetuloa yhteiseen iltapäivään toiminnan merkeissä.

Ohjaaja: Aino Hintsala

 

PEHMOLELUJA HUOVASTA OMMELLEN

Tule yhdessä lapsen kanssa. Pehmoleluja huovasta. Kerhossa opitaan tekemään ja ompelemaan eläimiä, lintuja, nukkeja ja erilaisia lahjoja. Aikuinen saa olla mukana ompelemassa ja opettamassa. Kerho kokoontuu vai syksyllä

Ohjaaja: Julia Honkonen

 

PIIRRÄ JA MAALAA Äänekoski

Piirretään ja maalataan eri tekniikoin, eri aiheita. Kerho on tarkoitettu 10-14 -vuotiaille ja mukaan mahtuu 12 lasta.

Ohjaajana: Maiju-Liina Nieminen ja Emma Pakkala

 

PIRPANAT -kansantanssiryhmä 4-5 vuotiaille

Lasten tanssiryhmä, joka ammentaa liikekielensä luovan lastentanssin lisäksi suomalaisesta kansantanssista. Ryhmässä opetellaan yhdessä toimimista, tanssin perusaskelia, tilan ja oman kehon hahmotusta luovien harjoitteiden kautta. Vuoden aikana harjoitellaan ohjelmakokonaisuus, jota pyritään esittämään mahdollisuuksien mukaan.

Ohjaaja: Katariina Hiukka

 

TEMPOA TENAVIIN® musiikkiliikuntaa 1,5-3 vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Kaksi ryhmää.

Tempoa Tenaviin -musiikkiliikuntaryhmä on lasten ja aikuisten yhteisiä kohtaamispaikkoja, jossa liikutaan, leikitään, lauletaan ja temppuillaan. Toiminnan tavoite on lapsen ja aikuisen välisen vuorovaikutuksen lisääminen ja lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen musiikin ja liikunnan keinoin. Tärkeitä tekijöitä ovat liikunnan ilo, vauhdin hurma sekä lämmön ja läheisyyden tuottaminen ja kokeminen. Mukaan mahtuu 12 parivaljakkoa!

Ohjaaja: Katariina Hiukka