Lajit

VARHAISIÄN OPINNOT


NAPPULATANSSI 4-6 v., LEIKKIBREIKKI 5-6 v.

paljaat jalat/tossut/jarrusukat, joustava liikunta-asu
Perusliikuntaa, leikkiä, luovia harjoituksia ja tanssia. Tunnilla pyritään kehittämään ikätason mukaista motorista kehitystä, perusliikuntataitoja ja musikaalisuutta. Tavoitteena on tukea lapsen myönteistä minäkuvaa ja antaa valmiuksia toimia ryhmässä.

 

 

TANSSIN TAITEEN PERUSOPETUKSEN PÄÄ- JA SIVUAINEET

VALMENTAVAT RYHMÄT 7-8 v. (BALETTI, NYKY/JAZZ)

baletti: harjoitustossut, treenipuku ja balettitrikoot
nyky/jazz:
joustava tanssiasu, jarrusukat tai tossut

Tunneilla luodaan valmiudet myöhemmille baletin / jazzin / nykytanssin tekniikkaopinnoille. Tunneilla keskitytään lastentanssiin ja tanssia tukeviin liikuntamuotoihin sekä tutustutaan ko. lajin alkeisiin ikäkaudelle sopivassa, omaa ilmaisua korostavassa muodossa.

BALETTI

baletin harjoitustossut, treenipuku, balettitrikoot
Klassinen baletti on vanhin länsimaisen taidetanssin muoto. Se juontaa juurensa hovitansseihin. Baletin tekniikka on tarkoin määritelty: sen tarkoituksena on luoda keveyden ja sirouden illuusio. Nykyisin baletin opetuksessa huomioidaan oppilaan taipumukset ja balettia on mahdollista harrastaa kaiken ikäisenä. Treenaus noudattaa perinteistä järjestystä, jossa tunti aloitetaan tangossa tehtävillä harjoitteilla. Keskilattialla harjoitellaan erilaisia hyppyjä, piruetteja ja tilassa liikkuvia sarjoja. Balettia pääaineenaan opiskelevat aloittavat kärkitossutreenauksen n. 12-vuotiaana.

SIVUAINEBALETTI

vartalonmyötäinen, joustava liikunta-asu tai treenipuku, sukat/baletin harjoitustossut
Tunti on tarkoitettu jazz- ja nykytanssia pääaineenaan opiskeleville oppilaille. Tunneilla keskitytään baletin perustekniikkaan ja kehon linjaukseen, hyppytekniikkaan ja piruetteihin. Tarkoituksena on syventää oppilaiden tanssiteknisiä valmiuksia.

JAZZTANSSI

joustavat nilkka- tai polvipituiset jazzhousut, treenipuku/joustava pusero, sukat/jazztossut
Jazztanssissa yhdistyvät vanha afrikkalainen tanssi, afro-amerikkalainen moderni tanssi, steppi sekä show- ja musikaaliperinne. Jazztanssille on tyypillistä tunneilmaisu ja kiinteä suhde musiikin rytmiin. Jazztanssi kehittää rytmitajua, reaktionopeutta ja svengiä. Lajissa käytetään tasapainoisesti koko kehoa. Tunti sisältää jazztanssitekniikan lisäksi liikkuvia tanssisarjoja.

NYKYTANSSI

joustavat housut, treenipuku tai joustava pusero, sukat/jarrusukat, tarvittaessa polvisuojat
Ilmaisua, energiaa ja luovuutta! Nykytanssissa käytetään kehoa ja tilaa kokonaisvaltaisesti ja yhdistetään vapaasti erilaisia menetelmiä, tyylejä ja tekniikoita. Tuntiin sisältyy mm. lattiatekniikkaa, tanssillisia sarjoja ja improvisaatioharjoituksia. Nykytanssi on kehittynyt 1900-luvun alun länsimaisesta modernista tanssista, joka hylkäsi baletin keveyden ja tiukan muodollisuuden ja alkoi painottaa mm. itseilmaisua ja painovoiman käyttöä.

TANSSIN TAITEEN PERUSOPETUKSEN VALINNAISAINEET

BREAK 7-9 v.

sisäpelikengät, joustavat housut, t-paita, pipo, luistava pusero/takki
Vauhdikasta menoa, tanssia tukevia liikuntamuotoja (mm. perusakrobatiaa), breakin alkeita ikäkaudelle räätälöidyssä muodossa.

BREAK TANSSI

sisäpelikengät, joustavat housut, t-paita, pipo, luistava pusero/takki
1970-luvun New Yorkissa syntynyt akrobaattinen katutanssilaji, joka on näyttävää ja vauhdikasta. Tunneilla opetellaan tekemään erilaisia breakin liikkeitä sekä pystyssä että lattiatasossa. Olennaista on löytää oma tyyli.

KATUTANSSI

sisäpelikengät, joustavat housut
Hip hop -musiikista syntynyt energinen tanssilaji, jossa on monta tyylisuuntaa. Tunneilla harjoitellaan eri tyylien perusteita, tanssisarjoja sekä jonkin verran akrobatiaa ja erilaisia hyppyjä. Tavoitteena on liikkeen ja musiikin rento, rytminen fuusio.

AKROBATIA

shortsit/joustavat housut, t-paita tai jumppapuku, paljaat jalat

Tunneilla opitaan perusakrobatiaa ja vartalon hallintaa niin permannolla kuin trampoliinilta ponnistaen. Ohjelmaan kuuluu myös voimaharjoittelua ja venyttelyä.