Vällykurssi

Opettajana Anu Pentti

”Lampurinurani lähti uudelle raiteelle 2007, kun osallistuin norjalaisen Britt Solheiminlammasvällykurssille. Lamppu syttyi päässäni: taljoja voi jalostaa, niistä voi ommella ja niitä voi kuvioida. siitä lähtien olen ommellut vällyjä ja opettanut tätä perinteistä tekniikkaa. Nahkaneula, vahattu pellavalanka – näillä ja rakkaudella ommellaan vällyt, joiden nahkapuolelle saa lopuksi painaa haluamansa tarinan.”

Ajankohta: 16-19.7. ja 26.8. Koskelassa                                 

Ma 11-19 ,
ti-to 9- 16 ja 
26.8 klo 11- 19
Yht.  40 tuntia

Tervetuloa mukaan elämykselliselle vällyn valmistusmatkalle! Kurssilla valmistuu perinteiset lammasvällyt käsin ompelemalla. Voit valmistaa esim. pienen vällyn yhdestä taljasta, keinutuolimaton tai vauvanpussin kahdesta taljasta tai isot vällyt 4-6 taljasta.

Kurssin ensimmäisellä jaksolla suunnittellaan  omat vällyt, mitataan ja leikataan taljat suunnitelman mukaan. Opetellaan tarvittavat ompeleet ja ryhdytään ompelemaan. 

Jokainen pääsee kurssilla ompelussa siihen vaiheeseen, että osaa ommella vällyt valmiiksi toiseen tapaamiskertaan mennessä. Toisella kerralla 26.8 viimeistelemme vällyt: koristellaan nahkapuoli painamalla, tai vaihtoehtoisesti kiinnitetään nahkapuolelle kangas, ja ommellaan reunus.

Hinta:

1. 240€ (Opetus, lounas ja päiväkahvi)
2. 300€ (Opetus, aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja yhteismajoitus Koskelassa)
3. 360€ € (Opetus, aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja majoitus asuntolassa)
4. 270 + yöpyminen hotellissa (Opetus aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja majoitus hotelli Hirvessä, kts. hinnat sivulta majoittuminen)

ILMOITTAUDU TÄSTÄ 29.6.2018 mennessä.