80 TARINAA KOSKELASTA

Ihmisten näköinen Koskela-esitys
lämmin, yhteisöllinen ja oma

Kahdeksankymmenen vuoden ikäinen seniori on ehtinyt nähdä seiniensä sisällä monet sadat uuden kiiltävät balettitossut, kuulla lukuisten kielien yritystä opetella ymmärtämään toisiaan ja tuntea henkilökunnan luomaa yhteisöllisyyttä värinänä tiilissään. On aika pysähtyä juhlimaan näitä tarinoita ja merkityksiä, joita Koskela luo ihmisten elämään.

”Vuosi ollaan kerätty materiaalia. Katseltu kuvia, arkistoja, jututettu ihmisiä ja juotu valtavat määrät kahvia ja syöty epäterveellisesti, joka toinen lauantai. Materiaali on nyt valmiina, dramaturgia olemassa ja nyt viedään vain esitys lavalle. Koskelan juhlanäytös edistyy ja mukana on nyt 100 henkilöä”, kertoo näytöksen ohjaaja Pilvi Honka.

Esitys toteutetaan dokumenttiteatterin hengessä ja lähes kaikki esityksessä käytettävä materiaali on napattu siis ensikädenlähteestä, kuten pöytäkirjoista, haastatteluista tai vaikkapa lattialle pudonneesta muistilapusta. Honka katsoo tulevaisuuteen hyvin luottavaisena ja uskoo, että tulossa on Koskelan näköinen ja ihmisen makuinen esitys. Koskela kuuluu kaikille -slogan elää. Mukana on mielipiteitä aktiiveilta ja ohikulkijoilta, sillä jokaisella äänekoskelaisella on oma näkökulma Koskelasta.
Jollekin Koskela on ollut punkin pääpaikka, toiselle kulttuurin kehto, kolmannelle Mämmen leiri vaahtokylpyineen tai lauantaimakkara leivän päällä.
”Halusimme varoa vuosijuhliin helposti liittyvää pönötystä, mutta yksi pönötyskohta on kyllä mukana”,  Honka nauraa.

Hänen mukaansa juhlanäytöksessä ei imitoida. Esitys ei ehkä ole realistinen, mutta silti se on aito, lämmin, nostalginen ja siinä on kuunneltu ihmisiä.

”Kaikki kertovat auliisti suhteestaan Koskelaan ja erilaisia muistoja on paljon. Esityksessä ei ole tarkoitus loukata ketään eikä nauraa kenellekään. Toivon, että nauramme yhdessä ja juhlimme monimerkityksellisyyttä”, Pilvi Honka toteaa ja jatkaa:”Toivon, että juhlanäytöstä tullaan katsomaan, nostalgisoimaan, muistelemaan ja keskustelemaan. Muistojen myötä yhteisöllisyys lisääntyy!”

Pilvi Honka ja Teppo Seppänen ohjaavat/kirjoittavat esityksen.

Kurkista esityksen harjoituksiin:https://youtu.be/ma0LJ1vHdb0

Esitykset ovat 22.4.  ja 23.4. klo 15 Painotalon isossa salissa.
Tervetuloa!

Lippuja voi varata tai noutaa 11.4. alkaen Koskelan asiakaspalvelusta, paikkoja on rajattu määrä. Esitykset ovat maksuttomia.

Koskelan 80-vuotisjuhlaviikkoa vietetään 17. -23.4.2023