Erasmus-hanke

Kuudessa partnerioppilaitoksessa suunniteltiin ja toteutettiin monimuoto-opetuksella pilottikurssit, jotka myös arvioitiin.

Projektin aikana tuotettiin julkaisu Methodological and didactic guide for adult educators with particular emphasis on blended learning in folk high schools and similar institutions. Julkaisu sisältää teoriaosan, monimuoto-opetuksen työkaluja sekä hyviä käytänteitä kuudesta maasta.

Tässä linkki julkaisuun:

https://drive.google.com/drive/folders/1uakwz_8r7mBG_yqwmm9zXNCYL–wilhm?usp=share_link

 

ERASMUS+ -HANKKEEN TULOSTEN JULKAISEMISTILAISUUS WILLESSÄ 14.6.2023

Elämäni aarrearkku – tukea arkeen ja työnhakuun itseilmaisun ja ilon kautta

Yhteiseurooppalaiseen Erasmus + Blended learning – an innovative gate to success at Folk High Schools and similar institutions (BLIGS) -hankkeeseen liittynyt Elämäni aarrearkku -pilottikurssi on saatu onnistuneesti päätökseen. Kevään 2022 aikana toteutettu kurssi toi yhteen opettajia ja opiskelijoita testaamaan blended learning (monimuoto-opiskelu) metodia osana uutta työnhakutaitojen kehittämisen kurssia.

Kurssin kokemuksista kootaan syksyn 2022 aikana raportti, joka julkaistaan osana koko hanketta koskevaa julkaisua vuoden 2023 aikana.

_____________________________________________________________________________________

Koulutus toteutettiin keväällä 2022 Koskelassa.  

Keväällä 2022 alkava Koskelan Erasmus-projektin pilottikurssi – Elämäni aarrearkku jakautuu neljään toinen toistaan tukevaan osioon. Kurssin tavoitteena on antaa osallistujalle itseluottamusta omaan arkeen, ymmärrystä omista toiveista sekä inspiraatiota työnhakuun. Kurssilla pääset etsimään omaa tietäsi neljän lämminhenkisen ohjaajan kanssa ilolla, lempeydellä ja hyväksynnällä, digipolkuillen sekä valmista saavuttaen.

Kurssi toteutetaan kevään 2022 aikana, ja se on maksuton osallistujalle. Kurssin laajuus on 130 tuntia ja siihen kuuluu blended learning -menetelmän mukaisesti lähiopetusta, etäopetusta sekä itsenäistä opiskelua.

Pilvin kanssa löydät keinoja itseilmaisuun ilon kautta, ja pääset tutkimaan vuorovaikutusta sekä esillä olemista mokaillen turvallisessa ilmapiirissä. Soveltavan teatterin ja draaman työkalujen avulla pääset irti itseä rajoittavista esteistä, ja saat vapautta antaa omien parhaiden puoliesi nousta esiin.

Jarnan kirjoitusosiossa tutustut itseesi ja elämäntarinaasi kirjoittaen ja voimauttava valokuva -työskennellen, ja rakennat omaa taitotarinaasi ohjaajan sekä ryhmän tukemana oman mielikuvituksesi kautta. Opit korjaavan tarinan eheyttävän vaikutuksen ja saat keinoja itsesi arvostavaan näkemiseen.

Iidan digitaitotunneilla kartutat tietotekniikan perustaitojasi ohjaajan tukemana. Tutustut sekä kurssilla, että omassa arjessa tarvittavien tärkeiden sovellusten (Zoom, videointityökalut) ja sivustojen (Peda.net, LinkedIn, Google) käyttöön, ja saat itsevarmuutta sekä rutiinia itsesi esille tuomisessa myös internetissä.

Kaijan kanssa pääset pohtimaan kurssilla kartuttamiasi taitoja ja keräämään ne yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jota pääset konkreettisesti hyödyntämään työnhaussa – tai missä tahansa inhimillisessä elämässä.

Kurssi on suunnattu työnhakijoille, alanvaihdosta haaveileville, uupumuksesta toipuville sekä muuten vain itsensä kehittämisestä kiinnostuneille. Kurssille osallistuja tarvitsee toimivan nettiyhteyden sekä tietokoneen käyttömahdollisuuden.

Lisätietoa koulutuksesta: Susanna Tuhkala p.0400 115475, susanna.tuhkala@aanekoski.fi

Opettajat

Pilvi Honka
Honka on tehnyt pro gradunsa naurusta, osallistunut Onnenpyörään ja on hyvin lahjakas imuroinnin välttelijä. Elämäniloa hän saa jonkun löytäessä itsestään uutta tai kauan piiloteltua. Positiivisuuden ja lakonisen huumorin aktiivinen puolestapuhuja.

Jarna Pihlajamäki
Tarinoi tulilla ja tunturissa, saattaa sanoiksi sateen ja suonsilmän syvyyden. Kulkee kanssa kirjoittajan, kaupungin kalpeilla kujilla, metsissä ja martaan maan mausteisissa muistoissa, tukien turvan tarjoaa.

Kaija Laitinen
Kaija on kansainvälinen kulkija joka on nähnyt monta maata, itää ja etelää. Kotimaisemissa viihtyy metsissä, mutta myös urheilukentillä, mm jääkiekkokaukalossa. Konserteissa ja teattereissakin usein nähty, iloinen ja vauhdikas ope.

Iida Järvinen
Rauhallinen raapustelija, leiskuva luonnostelija, kärsivällinen opettaja. Avarakatseiselle Iidalle voit huoletta kertoa synnyt ja syvät tulematta tuomituksi. Siinä sivussa saatat oppia muutamat digimaailman kommervenkit.