Opintomaksut ja alennukset

Ilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa kurssimaksun heti verkkopankissa. Saat aina sähköpostiisi vahvistuksen ilmoittautumisesta. Mikäli et maksa kurssimaksua ilmoittautumisen yhteydessä, sähköpostissa on linkki ”Tarkista ilmoittautumistiedot tästä”. Linkistä näet kurssihistoriasi, vanhat- ja uudet maksut, perua ilmoittautumisesi sekä maksaa avoimen maksun verkkopankki tai korttimaksulla, Smartum ja/tai Epassilla.

Mikäli haluat paperisen laskun, lisätään laskuun 2€:n laskutuslisä. Musiikin yksilöopetuksen ja kuvataidekoulun kurssimaksu maksulinkit saat sähköpostiisi syys-lokakuussa.
Lyhytkursseista saat maksulinkin sähköpostiin kun kurssin toteutuminen on vahvistettu tekstiviestillä.

Miksi maksulinkki ei toimi?
Maksulinkki toimii 30 päivää eli laskun eräpäivään asti. Saat uuden maksulinkin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Laskutusta varten tarvitaan opiskelijan henkilötunnus sekä alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot. Kurssimaksun voi käydä maksamassa myös asiakaspalvelupisteessä käteisellä tai pankkikortilla.

Maksamattomista kurssimaksuista lähetetään maksumuistutus (5 €), jonka jälkeen lasku siirtyy perintään (Ropo Capital). Maksun laiminlyöminen aiheuttaa opiskelupaikan menetyksen.

Syksyllä alkaneiden kurssien maksu kevätkaudelta on puolet koko lukuvuoden maksusta.

Pienryhmämaksu:
Kielten jatkokursseilla (lukuvuoden kestävissä) on mahdollisuus opiskella 3-6 opiskelijan pienryhmässä,
jos minimiopiskelijamäärä ei toteudu. Tällöin kurssihinta muodostuu seitsemän opiskelijan maksusta, joka jaetaan osallistujien kesken.

Maksujen palautukset

  • Maksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä. Toteutumattomista kursseista kurssimaksu palautetaan. Pitkäaikaiset poissaolot voidaan hyvittää lääkärintodistuksella. Etuuksilla maksettuja maksuja ei palauteta rahana, maksun voi käyttää jonkin muun kurssin maksamineen lukuvuoden aikana.

 

ALENNUKSET 23-24

Opetusministeriö on myöntänyt kansalaisopistoille opintosetelityyppistä avustusta, jolla voidaan alentaa tiettyjen kohderyhmien opiskelumaksuja (eläkeläiset, työttömät, maahanmuuttajat)

  • Eläkeläiset: ILMOITTAUDU KURSSILLE NRO 100200, jolla VARAAT itsellesi 7 euron alennuksen. Alennuksen voi käyttää yhden valitsemansa kurssin kurssimaksuun. Tee ilmoittautuminen myös haluamallesi kurssille johon osallistut, joko netin kautta tai puhelimitse.  Jos varaat alennuksen netin kautta, ole yhteydessä asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla niin alennus kirjataan kurssimaksuusi.  Opintosetelialennuksia myönnetään niin monelle kun niitä riittää (220 hlöä). Oikeus alennukseen on todistettava tarvittaessa. 
  • Työttömät: Työtön voi saada 20 € alennuksen valitsemaltaan opiston kurssilta. ILMOITTAUDU KURSSILLE nro 100300 ja varaa alennus, 25 ensimmäistä ilmoittautunutta saa alennuksen. Työttömyys on todistettava, joko lähettämällä koskela@aanekoski sähköpostiin todistus työttömyydestä tai käymällä näyttämässä todistusta opiston palvelupisteellä. Ilmoittautudu normaalisti myös varsinaiselle kurssille johon haluat osallistua, alennus vähennetään kurssihinnasta.
  • Maahanmuuttajat: Alennus on huomioitu suomen kielen kurssimaksuissa.
  • Kipinä-etu: Toimeentulotukea saava voi osallistua yhdelle kurssille maksutta / lukuvuosi ( ei koske yksilöopetusta). Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua (mahdolliset kurssilla tarvittavat materiaalit on maksettava  itse). Toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti tulee olla mukana ilmoittautuessa. Edun piirissä oleville kursseille voi mennä mukaan heti, myös kesken kauden. Kysy lisää asiakasneuvonnasta.
  • Paljousalennus:  joka kolmas kurssi -20 €. Voit hyödyntää etua koko lukuvuoden ajan. Alennus on henkilökohtainen. Mikäli olet oikeutettu alennukseen, ole yhteydessä asiakasneuvontaan.

_