Opintomaksut ja alennukset

OPINTOMAKSUT

Kurssimaksun voi maksaa heti ilmoittautumisen yhteydessä kaikkien yleisempien verkkopankkien tunnuksilla sekä luottokorteilla.  Mikäli et maksa kurssia heti, saat siitä kurssin alkaessa sähköpostiisi maksulinkin. Maksulinkki on voimassa 14 vuorokautta. Lyhytkursseissa saat maksulinkin sähköpostiisi, kun kurssin alkaminen on vahvistettu tekstiviestillä. Mikäli maksulinkki ei toimi tai on vanhentunut, ole yhteydessä asiakaspalveluun sähköpostilla koskela@aanekoski.fi tai puhelimitse 0400 115366.

Laskut lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla, osoitteesta  no-reply@opistopalvelut.fi (tarkastathan myös roskapostisi! ). Mikäli haluat laskun postitse, ole yhteydesä asiakaspalveluun. Postitettaviin laskuihin lisätään 2 €:n laskutuslisä.

Laskutusta varten tarvitaan opiskelijan henkilötunnus sekä alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot. Kurssimaksun voi käydä maksamassa myös asiakaspalvelupisteessä käteisellä tai pankkikortilla.

Musiikin yksilöopetuksen kurssimaksut laskutetaan.

Maksamattomista kurssimaksuista lähetetään maksumuistutus (5 €), jonka jälkeen lasku siirtyy perintään (Ropo Capital). Maksun laiminlyöminen aiheuttaa opiskelupaikan menetyksen.

Syksyllä alkaneiden kurssien maksu kevätkaudelta on puolet koko lukuvuoden maksusta.

Pienryhmämaksu:
Kielten jatkokursseilla (lukuvuoden kestävissä) on mahdollisuus opiskella 3-6 opiskelijan pienryhmässä,
jos minimiopiskelijamäärä ei toteudu. Tällöin kurssihinta muodostuu seitsemän opiskelijan maksusta, joka jaetaan osallistujien kesken.

Maksujen palautukset

  • Maksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä. Toteutumattomista kursseista kurssimaksu palautetaan. Pitkäaikaiset poissaolot voidaan hyvittää lääkärintodistuksella. Etuuksilla maksettuja maksuja ei palauteta rahana, voi käyttää johonkin muuhun kurssiin.

Kurssimaksun palautuksen ehdot koronapandemian aikana:

  • Jos opetusta voidaan jatkaa verkko- tai etäopetuksena tai opetus voidaan siirtää toteutettavaksi myöhemmin, kurssimaksua ei palauteta. Järjestettävään etäopetukseen tai korvaaviin kurssin osallistumiskertoihin osallistumatta oleminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle.
  • Mikäli opetusta ei voida jatkaa etäopetuksena tai siirtää myöhempään ajankohtaan, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta. Tällöin kurssimaksua palautetaan siinä suhteessa kuin kurssikertoja olisi vielä ollut jäljellä. Alle 30 euron summaa ei palauteta.

ALENNUKSET

Opetusministeriö on myöntänyt kansalaisopistoille opintosetelityyppistä avustusta, jolla voidaan alentaa tiettyjen kohderyhmien opiskelumaksuja (eläkeläiset, työttömät, maahanmuuttajat)

  • Eläkeläiset: Ilmoittaudu Eläkeläisten opintoseteli ”kurssille” 100200, jolla VARAAT itsellesi 7€ alennuksen. Alennuksen voi käyttää yhden valitsemansa kurssin kurssimaksuun. Tee ilmoittautuminen myös haluamallesi kurssille johon osallistut, joko netin kautta tai puhelimitse.  Jos varaat alennuksen netin kautta, ole yhteydessä asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla niin alennus kirjataan kurssimaksuusi.  Opintosetelialennuksia myönnetään niin monelle kun niitä riittää. Oikeus alennukseen on todistettava tarvittaessa. 
  • Työttömät: Työtön voi saada 20 € alennuksen valitsemaltaan opiston kurssilta. ILMOITTAUDU KURSSILLE nro 100300 ja varaa alennus, 40 ensimmäistä ilmoittautunutta saa alennuksen. Työttömyys on todistettava, joko lähettämällä koskela@aanekoski sähköpostiin todistus työttömyydestä tai käymällä näyttämässä todistusta opiston palvelupisteellä. Ilmoittautudu normaalisti myös varsinaiselle kurssille johon haluat osallistua, alennus vähennetään kurssihinnasta.
  • Maahanmuuttajat: Alennus on huomioitu suomen kielen kurssimaksuissa.
  • Kipinä-etu: Toimeentulotukea saava voi osallistua yhdelle kurssille maksutta / lukuvuosi ( ei koske yksilöopetusta). Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua (mahdolliset kurssilla tarvittavat materiaalit on maksettava  itse). Toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti tulee olla mukana ilmoittautuessa. Edun piirissä oleville kursseille voi mennä mukaan heti, myös kesken kauden. Kysy lisää asiakasneuvonnasta.
  • Paljousalennus:  joka kolmas kurssi -20 €. Voit hyödyntää etua koko lukuvuoden ajan. Alennus on henkilökohtainen. Mikäli olet oikeutettu alennukseen, ole yhteydessä asiakasneuvontaan.