Opintomaksut ja alennukset

OPINTOMAKSUT

Kurssimaksun voi maksaa heti verkkopankin kautta tai tulostaa ruutuun aukeavan laskun ja suorittaa maksun siinä olevilla tiedoilla. Verkkokaupassa voit maksaa kaikkien yleisempien verkkopankkien tunnuksilla sekä luottokorteilla.

Mikäli kurssimaksua ei ole maksettu syyskuun loppuun mennessä, lähetämme avoimista maksuista maksulinkin sähköpostiin, joka on voimassa 14 vrk. Laskut lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla, osoitteesta  no-reply@opistopalvelut.fi. Tarkastathan myös roskapostisi! Postitse lähetettävistä laskuista perimme 2 €:n laskutuslisän.

Laskutusta varten tarvitaan opiskelijan henkilötunnus sekä alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnus ja yhteystiedot. Kurssimaksun voi käydä maksamassa myös asiakaspalvelupisteessä käteisellä tai pankkikortilla. Lyhytkurssit tulee maksaa vasta kun olet saanut vahvistuksen kurssin toteutumisesta (vaikka laskussa eräpäivä olisi aiemmin).

Musiikin yksilöopetuksen kurssimaksut laskutetaan.

Maksamattomista kurssimaksuista lähetetään maksumuistutus (5 €), jonka jälkeen lasku siirtyy perintään (Ropo Capital). Maksun laiminlyöminen aiheuttaa opiskelupaikan menetyksen.

Pienryhmämaksu:
Kielten jatkokursseilla (lukuvuoden kestävissä) on mahdollisuus opiskella 3-6 opiskelijan pienryhmässä,
jos minimiopiskelijamäärä ei toteudu. Tällöin kurssihinta muodostuu seitsemän opiskelijan maksusta joka jaetaan osallistujien kesken.

Maksujen palautukset

  • Maksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä. Toteutumattomista kursseista kurssimaksu palautetaan. Pitkäaikaiset poissaolot voidaan hyvittää lääkärintodistuksella.

Kurssimaksun palautuksen ehdot koronapandemian aikana:

  • Jos opetusta voidaan jatkaa verkko- tai etäopetuksena tai opetus voidaan siirtää toteutettavaksi myöhemmin, kurssimaksua ei palauteta. Järjestettävään etäopetukseen tai korvaaviin kurssin osallistumiskertoihin osallistumatta oleminen ei ole peruste kurssimaksun palautukselle.
  • Mikäli opetusta ei voida jatkaa etäopetuksena tai siirtää myöhempään ajankohtaan, opiskelija voi hakea palautusta kurssimaksusta. Tällöin kurssimaksua palautetaan siinä suhteessa kuin kurssikertoja olisi vielä ollut jäljellä. Alle 30 euron summaa ei palauteta.

ALENNUKSET

Opetusministeriö on myöntänyt kansalaisopistoille opintosetelityyppistä avustusta, jolla voidaan alentaa tiettyjen kohderyhmien opiskelumaksuja (eläkeläiset, työttömät, maahanmuuttajat)

  • Eläkeläiset: Eläkeläinen voi saada 10 €:n alennukseen yhdeltä valitsemaltaan kurssilta. ILMOITTAUDU KURSSILLE nro 100200 ja varaa alennus (soittamalla tai netin kautta). Opintosetelialennuksia myönnetään niin monelle kun niitä riittää. Oikeus alennukseen on todistettava tarvittaessa. Jos ilmoittaudut netin kautta, ole yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse asiakaspalveluun, kirjaamme alennuksen valitsemasi kurssin kurssimaksuun.
  • Työttömät: Työtön voi saada 20 € alennuksen valitsemaltaan opiston kurssilta. ILMOITTAUDU KURSSILLE nro 100300 ja varaa alennus, 40 ensimmäistä ilmoittautunutta saa alennuksen. Työttömyys on todistettava, joko lähettämällä koskela@aanekoski sähköpostiin todistus työttömyydestä tai käymällä näyttämässä todistusta opiston palvelupisteellä. Ilmoittautudu normaalisti myös varsinaiselle kurssille johon haluat osallistua, alennus vähennetään kurssihinnasta.
  • Maahanmuuttajat: Alennus on huomioitu suomen kielen kurssimaksuissa.
  • Kipinä-etu: Toimeentulotukea saava voi osallistua yhdelle kurssille maksutta / lukuvuosi ( ei koske yksilöopetusta). Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua (mahdolliset kurssilla tarvittavat materiaalit on maksettava  itse). Toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti tulee olla mukana ilmoittautuessa. Edun piirissä oleville kursseille voi mennä mukaan heti, myös kesken kauden. Kysy lisää asiakasneuvonnasta.
  • Paljousalennus:  joka kolmas kurssi -20 €. Voit hyödyntää etua koko lukuvuoden ajan. Alennus on henkilökohtainen. Mikäli olet oikeutettu alennukseen, ole yhteydessä asiakasneuvontaan.