Matti Torikka / piano 

Opetuspaikka: Äänekoski, Suolahti, Konginkangas

Olen toiminut soitonopettajana Keski-Suomen alueella pitkään ja pidän pianoa fantastisena instrumenttina, niin helppoa sen soittaminen on aloittaa ja loputtomiin siitä löytyy uutta opittavaa. Pianonsoittoa voivat opiskella kaikenikäiset, sitä voi soittaa yksin ja yhdessä.

Tunneilla kansalaisopistossa opettelemme nuotinluvusta alkaen monenlaisia kappaleita ja lauluja, tekniikkaa ja musiikin teoriaa, jokainen omaan tahtiinsa harjoitellen.

Itse kiinnostuin pianosta jo pienenä ja yritin monen muun tavoin soittaa omin päin (kerrotun mukaan) satukirjan kuva nuottitelineellä. Oikeille tunneille pääsin 8-vuotiaana koulussa nokkahuilusta innostuttuani. Vuosien ja monien hyvien opettajien jälkeen suoritin pianonsoitonopettajan jatkotutkinnon Jyväskylässä German Danileikon ohjauksessa. Sain myös opiskella Saksassa ja opiskelijavaihdossa Tsekissä.

Opettajana ja muusikkona matkan varrelta kertyneellä kokemuksella toivon voivani auttaa muita eteenpäin. Musiikki elää hetkessä, mikä osaltaan tekee soittamisesta haastavaa. Soitonopiskelijoiden ajatukset, yhteistyö ja edistysaskeleet yllättävät usein iloisesti tässä työssä.

Vastapainona musiikille viihdyn vapaa-ajalla myös hiljaisempien asioiden kuten lukemisen tai luonnon parissa.