Mia Paananen

Moikka!

Olen Mia Paananen, saarijärveläissyntyinen pianisti, pianonsoitonopettaja ja laulaja. Koulutukseltani olen musiikkipedagogi ja muusikko. Opetan pianonsoittoa pääasiassa kotikaupungissani Jyväskylässä, mutta syksyllä 2021 kuulun myös Koskela-opiston opettajajoukkoon Äänekoskella. Opetan sekä klassista pianoa että vapaata säestystä. Tunneilleni ovat tervetulleita kaikenikäiset soittoharrastuksen aloittajat sekä tavoitteelliset harrastajat.

Aloitin musiikkiharrastukseni alakouluikäisenä sellonsoitosta. Olin kuitenkin aina ollut kiinnostunut pianosta, ja pian pääinstrumenttini vaihtuikin pitkäaikaiseksi pianonsoittoharrastukseksi. Opiskelin alun perin Jyväskylän yliopistossa matematiikkaa, mutta lopulta löysin itseni JAMKista pianonsoiton ammattiopintojen parista. Ehdin myös valmistua klassiseksi laulajaksi Gradialta, äänialaltani olen altto. Pidän erityisesti säestämisestä ja yhteistyöstä muiden muusikkojen kanssa, ja pianistina olenkin ensisijaisesti lied- ja kamaripianisti. Opintoihini kuului myös cembalonsoittoa ja kuoronjohtoa, myös urut ovat tuttu soitin. Vapaa-aikani kuluu säveltäessä, luonnossa liikkuessa sekä oopperaprojekteissa ja Silta-yhtyeessä laulaessa ja soittaessa.

Opettajana koen tärkeäksi, että oppilas oppii hahmottamaan nuottikirjoitusta ja saa lyömäsoittimen lailla toimivan pianon laulamaan omalla kauniilla ja persoonallisella äänellään. Oppiminen ja oivaltaminen ovat osa musiikkiharrastuksen tuomaa iloa! Soittoharrastuksessa kehittyminen vaatii kärsivällistä kotiharjoittelua, johon rakennetaan yhdessä valmiuksia soittotunneilla. Siksi kotona olisi hyvä olla jokin kosketinsoitin. Musiikkigenrestä riippumatta tulet oppilaanani huomaamaan, kuinka monipuolinen ja ilmaisuvoimainen soitin piano on – toivottavasti tapaammekin pianotunneilla syksyllä!