OPINTOPISTEKURSSIT

Osaaminen näkyviin – opintopistekurssit osaksi Koskela opiston tarjontaa 

Kansalaisopistojen opinnoista on mahdollista saada opintopisteitä, jotka viedään opintosuoritusmerkintänä Oma Opintopolku -palveluun.  Opintosuoritusmerkintä on helppo tapa osoittaa vapaa-ajalla ja harrastuksissa hankittu osaaminen virallisesti esimerkiksi työnantajalle tai toiselle oppilaitokselle.

Mikä on opintopistekurssi?

  • Opintopistekurssi maksaa tavallisen kurssimaksun verran, eli opintopisteiden kerryttämisestä ei veloiteta lisämaksua.
  • Opintopistekurssilla on aina kurssikuvauksesta selviävät tavoitteet ja kriteerit, joiden perusteella osaamista arvioidaan.
  • Kurssin laajuus ilmoitetaan opintopisteinä. Yksi opintopiste tarkoittaa 27 tuntia opiskelijan työtä, mikä vaatii itsenäistä työskentelyä läsnäolon lisäksi.
  • Opiskelija päättää kurssin alkaessa, haluaako hän kurssista virallisen opintopistemerkinnän. Kurssille voi osallistua ilman, että kurssista lisätään merkintä Omaan Opintopolkuun.
  • Kurssilla ei pidetä kokeita, vaan osaaminen osoitetaan tekemällä erilaisia tehtäviä kurssin aikana. Osaamisen osoittaminen edellyttää siis sitä, että kurssille osallistuu aktiivisesti.
  • Kurssi merkitään hyväksytyksi, jos kurssin aikana saavuttaa kaikki kurssitavoitteet. Merkinnät Omaa Opintopolkuun tehdään vasta, kun kurssi on päättynyt. Hylättyä merkintää ei kirjata palveluun.


Koskela opiston opintopistekurssit on merkitty kurssiohjelmassa Noppa-logolla.  Kurssin otsikosta näet kurssin laajuuden opintopisteinä. Koskela opistossa voit suorittaa opintopistekursseja  seuraavilla kursseilla: suomen kieli, kudonta sekä puu-ja metallityöt. Kysy lisää kurssin opettajalta, rehtorilta tai asiakasneuvonnasta.