Kestävä kehitys Koskelassa

Me Koskelassa haluamme ottaa askelia kohti kestävämpää elämäntapaa ja yhteiskuntaa. Haluamme tiedostaa, kantaa vastuumme ja toiminnallamme edistää kestävän elämäntavan toteutumista.

Kestävä kehitys sisältyy Koskelan arkeen ja opetukseen. Kestävän kehityksessä huomioidaan ekologiset, sosiaaliset, taloudelliset ja kulttuuriset kestävän kehityksen osa-alueet ja tehdään käytännön tekoja asioiden edistämiseksi. Kestävän kehityksen tarkoituksena on turvata tuleville sukupolville hyvät elämisen mahdollisuudet. Kestävä kehitys on tasapainon etsimistä ihmisen, luonnon ja taloudellisen kehityksen välillä.

Koskelassa kestävän kehityksen työtä viedään eteenpäin OKKA-säätiön (Opetus-, koulutus- ja kasvatusalojen säätiö) kriteerien mukaisesti. Toimintamme läpäisee ekologisesti-, taloudellisesti-, sosiaalisesti- ja kulttuurisesti kestävän kehityksen periaatteet.  Äänekosken kansalaisopistolle myönnettiin Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatti toukokuussa 2016 ja se uusittiin 2019.

Koskelassa etsitään keinoja ekososiaalisen sivistyksen ja kestävän elämäntavan edistämiseen opiston toiminnassa ja kurssitarjonnassa.

_______________________________________________________________________________________________

Kestävä elämäntapa -teemaillat

Maanantaisin klo 17.30 – 19.00 Koskelassa

Tänä syksynä on jälleen tarjolla maksuttomia teemailtoja, joissa saa vinkkejä ja tietoa kestävän elämäntavan toteuttamiseen jokaisen omassa arjessa.  Illoissa on tarjolla asiantuntevaa opastusta eri aiheista. Valitse tarpeellisin tai tule mukaan kaikkiin iltoihin! Teemaillat ovat maksuttomia. Muutokset mahdollisia.

ma 14.9. Jäteneuvontailtavinkkejä lajitteluun ja jätteiden kierrätykseen. Yhteistyössä Sammakkokangas Oy:n kanssa.

ma 21.9. Ilmastoystävällinen ateria – ruokaa satokauden kasviksista. Saat tietoa, miten hyödyntää satokauden kasviksia kasviruokien valmistuksessa. Toimii myös infona syksyn kasvisruokakurssille. Opettajana Sinikka Olkola. PERUTTU!

ma 19.10. Uudista kodin tekstiileitä jouluuntule tutustumaan kuinka vanha pöytäliina tai verho muuntuu esiliinaksi, astiapyyhkeeksi tai sisustustyynyksi.

ma 2.11. Bokashi-sisäkompostointia parhaimmillaantule kuulemaan tietoisku bokashista, sen jälkeen on helppoa aloittaa oma kompostointi talveksi. Tutustutaan myös matokompostointiin. SIIRRETÄÄN PIDETTÄVÄKSI MYÖHEMMIN!

_______________________________________________________________________________________________

 

Hyödyllisiä linkkejä

Tietoa ja toimintaa

Koulutusta ja opetusta