KOSKELAN TANSSIN OPETTAJAT 2024-2025

 

HANNA SAVOLAINEN
Koskelan Tanssin johtava opettaja
baletti, jazztanssi, nykytanssi, nykyjazz, nappulatanssi

Tanssinopettaja, tanssija ja koreografi. Hanna on Koskelan Tanssin johtava opettaja ja Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijoiden liiton jäsen. Hän aloitti tanssimisen 5-vuotiaana Koskelan Balettikoulussa Äänekoskella. Hän on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi 1996 Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta, toiminut freelance-tanssijana ja koreografina sekä opettanut niin harrastajia, ammattiopiskelijoita kuin ammattilaisiakin eri puolilla Suomea. Hänellä on opintoja ulkomailla mm. New York, Lontoo, Wien, Berlin, München, Barcelona, Amsterdam.


 

KATARIINA KALTIALA
katutanssi 

Katariina aloitti katutanssin vuonna 1997 Jyväskylässä. 16-vuotiaana hän muutti Helsinkiin ja jatkoi siellä tanssimista useammassa tanssikoulussa. Hän on osallistunut myös monille eri tanssin workshopeille niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Katariina on opettanut katutanssia vuodesta 2011 eteenpäin ja Koskelan Tanssissa hän aloitti vuonna 2014.

Tanssinopettajana Katariina on iloinen, energinen ja tsemppaava, ja pyrkii ottamaan kaikki huomioon. Hän korostaa tunneillaan tekemisen iloa ja mieluusti sata tai vaikka tuhat lasissa. Hänelle tärkeää on olla sydämellinen ja ystävällinen, nauttia tanssimisesta ja liikkumisesta musiikin viedessä mukanaan.


 

MOONA PENTTINEN
nykytanssi, nykyjazz, nappulatanssi

Moona on kouluttautunut tanssinopettaja, ja taskustaan häneltä löytyy myös fysioterapeutin paperit. Moona on Koskelan Tanssin kasvatti, ja tanssi onkin ollut hänen elämässään 3-vuotiaasta lähtien. Matkan aikana hän on haalinut kokemusta eri tanssilajeista ja -tyyleistä painottuen nyky- ja jazztanssin sisältöihin. Esiintymiskokemusta hänellä on laajasti SM-kilpailuista katselmuksiin ja TV-esiintymisestä pidempiin nykytanssiteoksiin. Tanssinopettajana Moona on toiminut vuodesta 2019 lähtien, ja toiminut erilaisissa ympäristöissä tanssikouluista työpajoihin ja ammattilaisten aamutunneista päiväkoteihin.

Moonalla on vahva pohja nykytanssin ja lattiatyöskentelyn tekniikoista, joita värittää hänen monipuolinen tanssitaustansa. Liikkeellisesti Moonaa kiehtovat etenkin liikkeen virtaus, ketjuuntuminen ja erilaiset dynamiikat sekä lattiapinnan tuomat liikkeelliset mahdollisuudet. Opettajana merkityksellistä hänelle on ihmisten kohtaaminen sekä avoin ja rento ilmapiiri, jossa jokaisella olisi mahdollisimman turvallinen olla, etsiä ja löytää omista lähtökohdistaan käsin.


 

JANI SALONEN
breakdance

Jani on tanssinut mm. menestyksekkäissä MidPoint Rockers ja Flow Mo -ryhmissä ja opettanut breikkiä yli kymmenen vuoden ajan.

Vahvan perustan lisäksi Jani korostaa opetuksessaan kehollisen hahmottamisen ja luovan liikkeellisen ilmaisun merkitystä. Lajille ominaisten liikkeiden lisäksi tunneilla harjoitellaan rohkeaa osallistumista ja muiden kannustamista.


 

VEERA VENHO
jazztanssi, nykyjazz

Veera on tanssija ja tanssinopettaja Jyväskylästä, joka jo 4-vuotiaana päätyi harrastuksen pariin. Opettajana hän on toiminut vuodesta 2016 lähtien ja keväällä 2024 hän valmistui tanssinopettajaksi (AMK), pääaineenaan jazztanssi. Veeralla on monipuolinen tanssitausta, joka näkyy hänen tyylissään tanssia ja opettaa. Tanssijana Veera on nähty monenlaisissa erilaisissa produktioissa mm. TV-formaatti Masked Singerissä, UMC – Dance Companyn teoksessa Movements – Motions – Mindsets sijaistanssijana, sekä viimeisimpänä Kuopion Kaupunginteatterin suurmusikaalissa.

Veeralle opettamisessa on tärkeintä avoimen ja lämpimän ilmapiirin luominen, sekä se, että jokaisella on turvallinen ja inspiroiva olo kokeilla, oppia ja kehittyä omista lähtökohdista käsin. Veeran tunteihin kuuluvat huumori ja rennolla otteella tanssiminen!


 

ERIKA FORSBERG
akrobatia 

Erika on jyväskyläläinen taiteilija ja opettaja, jolla on monipuolinen tausta esittävien taiteiden parissa. Entinen nykysirkusartisti ja Jyväskylän Sirkuskoulun rehtori opiskeli 2022-2023 arvostetussa Åsa Folkhögskolan katutanssilinjalla breikkiä ja on koulutukseltaan liikunnan opettaja. Akrobatiaa ja tanssia hän on opettanut erilaisille ryhmille lähes 20 vuotta.