TANSSILAJIT JA VARUSTEET

VARHAISIÄN OPINNOT

NAPPULATANSSI 4-6 v.
(paljaat jalat/tossut/jarrusukat, joustava liikunta-asu)

 • Perusliikuntaa, leikkiä, luovia harjoituksia ja tanssia. Tunneilla pyritään kehittämään ikätason mukaista motorista kehitystä, perusliikuntataitoja ja musikaalisuutta. Tavoitteena on tukea lapsen myönteistä minäkuvaa ja antaa valmiuksia toimia ryhmässä.


TAITEEN PERUSOPETUKSEN TANSSILAJIT

VALMENTAVAT RYHMÄT 7-8 v.
(baletti: puuterinväriset baletin harjoitustossut, treenipuku + balettitrikoot / sukkahousut)
(nyky / jazz: joustava tanssiasu, jarrusukat tai tossut)

 • Tunneilla luodaan valmiudet myöhemmille baletin / jazzin / nykytanssin tekniikkaopinnoille. Tunneilla keskitytään lastentanssiin ja tanssia tukeviin liikuntamuotoihin sekä tutustutaan ko. lajin alkeisiin ikäkaudelle sopivassa, omaa ilmaisua korostavassa muodossa.

BALETTI
(treenipuku + balettitrikoot, puuterinväriset baletin harjoitustossut)

 • Balettitunnilla harjoitellaan perustekniikkaa tangossa ja keskilattialla. Tuntiin kuuluvat myös erilaiset hypyt, piruetit ja tilassa liikkuvat sarjat sekä venyttely. Tekniikassa on olennaista löytää vartalon oikea linjaus, ryhti ja jalkojen aukikierto. Balettia pääaineenaan opiskelevat aloittavat kärkitossutreenauksen n. 12-vuotiaana.

SIVUAINEBALETTI
(vartalonmyötäinen, joustava liikunta-asu tai treenipuku, sukat / baletin harjoitustossut)

 • Tunti on tarkoitettu muita tanssilajeja opiskeleville oppilaille. Tunnilla keskitytään baletin perustekniikkaan ja kehon linjaukseen, hyppytekniikkaan ja piruetteihin. Tarkoituksena on syventää oppilaiden tanssiteknisiä valmiuksia.

BREAK 7-9 v.
(sneakerit, joustavat housut, t-paita, pipo, luistava pusero/takki)

 • Vauhdikasta menoa, tanssia tukevia liikuntamuotoja (mm. perusakrobatiaa), break tanssin alkeita ikäkaudelle räätälöidyssä muodossa.

BREAK (BREAKDANCE, BREAKING, B-BOYING/GIRLING)
(sneakerit, joustavat housut, t-paita, pipo, luistava pusero/takki)

 • 1970-luvun New Yorkissa syntynyt energinen katutanssilaji, joka on näyttävää ja vauhdikasta. Break tunnilla harjoitellaan liikkeitä niin pystyssä kuin lattiatasossa mm. toprock, footwork, powermoves ja freezet. Olennaista on omalla tyylillä tanssiminen.

JAZZTANSSI
(joustavat housut, treenipuku / urheilutoppi, sukat / jazztossut)

 • Jazztanssi on vauhdikas, energinen ja rytminen tanssilaji. Tunnit sisältävät alkulämmittelyn, tanssitekniikkaharjoituksia, lihaskuntoa sekä erilaisia tanssisarjoja. Olennaista on ilmaisu, tanssin ilo ja kiinteä suhde musiikkiin.

KATUTANSSI
(sneakerit, joustavat housut)

 • Hip hop –musiikista syntynyt energinen tanssilaji, joka sisältää monta eri tyylisuuntaa. Tunnilla harjoitellaan eri tyylien perusteita, tanssisarjoja, freestylea sekä lihaskuntoa. Olennaista on musiikin kuuntelu, hyvä fiilis, ilmaisu ja oman tyylin löytäminen.

NYKYTANSSI
(joustavat housut, treenipuku / urheilutoppi, sukat/jarrusukat)

 • Ilmaisua, energiaa ja luovuutta! Nykytanssissa käytetään kehoa ja tilaa kokonaisvaltaisesti. Lajina nykytanssi yhdistelee luovasti erilaisia tyylejä ja tekniikoita. Tuntiin sisältyy mm. lattiatekniikkaa ja painovoiman käyttöä, tanssillisia sarjoja ja improvisaatioharjoituksia.

SHOWJAZZ
(joustavat housut, treenipuku / urheilutoppi, sukat / jazztossut)

 • Showjazz pohjautuu pitkälti jazztanssitunnin peruselementteihin. Showjazz ottaa kuitenkin paljon vaikutteita muistakin tanssityyleistä kuten katutanssi, Broadway style ja lattarit. Tunneilla käytetään monenlaista musiikkia aina lyyrisestä jazzista musikaalinumeroiden kautta poppiin.

MUUT LAJIT

AKROBATIA
(shortsit/joustavat housut, t-paita tai jumppapuku, paljaat jalat)

 • Tunnilla opitaan perusakrobatiaa ja vartalon hallintaa niin permannolla kuin trampoliinilta ponnistaen. Ohjelmaan kuuluu myös voimaharjoittelua ja venyttelyä.