Kurssimaksut

KURSSIMAKSUT

Kurssimaksu on kurssikohtainen ja se on ilmoitettu kurssitiedoissa.

Verkkoilmoittautumisen yhteydessä saat kurssin maksutiedot, jolla kurssimaksun voi maksaa.

Ilmoittautuessasi kurssille pyydämme opiskelijan yhteystiedot ja henkilötunnuksen (alaikäisen osalta myös huoltajan henkilötunnuksen) tunnistamista ja laskutusta varten. Tietoja ei luovuteta ulkopuolisille. Paikan päällä/ puhelimitse ilmoittautuneet saavat tarvittavat maksutiedot tai laskun. Musiikin yksilöopetuksen kurssimaksut laskutetaan. Kurssimaksun voi maksaa myös käteisellä tai pankkikortilla asiakasneuvontaan.

Maksua ei palauteta, jos opiskelu keskeytyy opistosta riippumattomista syistä. Lääkärintodistuksella pitkäaikaiset poissaolot voidaan hyvittää. Kevätkauden kurssimaksu on puolet koko vuoden kurssimaksusta. Eläkeläisten kurssimaksua ei puoliteta keväälle. Kursseilla tarvittavat oppikirjat ja materiaalit (esim. puutavara, savi, langat, kankaat) opiskelija kustantaa itse.

KOPIOMAKSUT: Joihinkin kurssimaksuihin (esim. kuorot ja musiikin yksilöopetus) on lisätty 5 euron kopiomaksu.

 

KURSSIMAKSUISTA ALENNUSTA

Opetusministeriö on myöntänyt kansalaisopistoille opintosetelityyppistä avustusta, jolla voidaan alentaa tiettyjen kohderyhmien opiskelumaksuja. Äänekosken kansalaisopiston opintoseteliavustukset on kohdistettu eläkeläisille, maahanmuuttajille ja työttömille.

ELÄKELÄISET:
Alennus on kohdistettu tiettyihin kursseihin. Kurssin kohdalla on merkintä: opintosetelialennus. Näille kursseille on ilmoitettu alennettu hinta eläkeläisille ja normaali kurssin hinta. Jos ilmoittaudut verkossa, valitse opintosetelianomukset kentästä ELÄKELÄISALENNUS ja  maksa alennettu hinta (hinta ei muutu automaattisesti). Tarvittaessa tarkastamme oikeuden alennukseen. Puhelimitse tai paikan päällä ilmoittautuessasi mainitse alennuksen käytöstä.
Huom! Yksi alennuskurssi (10€)/ eläkeläinen

TYÖTTÖMÄT:
Työtön voi saada 30 euron alennuksen valitsemaltaan kansalaisopiston kurssilta. Alennus on varattu 60 ensimmäiselle ilmoittautuneelle. Mikäli olet oikeutettu alennukseen, tee varaus Koskelan asiakasneuvontaan (soittamalla tai käymällä). Tarvittaessa tarkastamme oikeuden alennukseen. Alennus tulee käyttää syyskaudella alkaviin kursseihin.

MAAHANMUUTTAJAT:
Maahanmuuttajille suomenkielen kurssit ovat maksuttomia.

KIPINÄ -ETU:
Äänekosken kansalaisopisto tarjoaa  Kipinä-edun. Joillekin kansalaisopiston kursseille jää vapaita opiskelijapaikkoja, joita voidaan nyt Kipinä-edun myötä tarjota maksutta toimeentulotuen piirissä oleville. Vapaita kurssi-paikkoja voi tiedustella asiakasneuvonnasta p.040 115 360, aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Asiakasneuvonnasta ohjataan tarvittaessa ottamaan yhteyttä ainealueen suunnittelijaopettajaan, joka kertoo sopivista kursseista, aikataulusta ja mahdollisista lisäkustannuksista.

Maksuttomuus koskee Äänekoskella järjestettäviä lukukauden kestäviä kursseja muun muassa liikunnassa, tanssissa, kielissä, musiikissa, kuvataiteissa ja kädentaidoissa. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua (mahdolliset kurssilla tarvittavat materiaalit on maksettava  itse). Toimeentulotukipäätös ja kuvallinen henkilökortti tulee olla mukana ilmoittautuessa. Edun piirissä oleville kursseille voi mennä mukaan heti, myös kesken syyslukukauden. Lisätietoja antaa kansalaisopiston rehtori Paula Nieminen-Lehto, p.040 7473541.

SMARTUM-,  ja PAM- SETELIT sekä SMARTUMKORTTI
Mikäli ilmoittaudut verkossa valitse Maksutapa kohdasta Smartumkortti tai –seteli. Maksu suoritetaan asiakasneuvontaan.
SMARTUM saldolla voit maksaa suoraan verkkoilmoittautumisen yhteydessä.

ePassi, SPORTTI- JA LIIKUNTAPASSI käyvät meille maksuvälineenä!
Verkkoilmoittautumisen yhteydessä voit maksaa suoraan ePassi linkin kautta.
Maksu voidaan myös suorittaa asiakasneuvonnassa, tule paikanpäälle tai soita.

TYKY- Online ja -setelit (liikunta- ja kulttuuri) käyvät meille maksuvälineenä.
Verkkomaksuna (omilla sivuillaan saldolla)voit itse suorittaa maksun, tai tulla paikanpäälle asiakasneuvontaan. Setelit tulee toimittaa asiakasneuvontaan. 

EDENRED liikunta- ja kulttuurietu. Asiakasneuvontaan käy maksuvälineenä Edenred kortti tai setelit.